Humanisti ostvarili Milenkove snove

K. Ć.
Humanisti ostvarili Milenkove snove

Bratunac - Život osmogodišnjeg Milenka i njegove bake Stamene olakšali su mnogi dobri ljudi, koji su ovih dana posjetili Pavloviće koji žive u Grabovačkoj Rijeci kod Bratunca i obradovali ih poklonima.

Vrata njihovog skromnog doma dobročiniocima je otvorila priča o bolesnoj baki i nejakom dječaku koja je nedavno objavljena u "Glasu Srpske".

- Dobio sam nove čizme, patike, odjeću i školski pribor, ali sam se najviše obradovao pečenici, jer smo baka i ja ovaj Božić dočekali u kući punoj svega, kako sam do sada samo sanjao - rekao je radosno Milenko.

Baka Stamena zahvalna je svim ljudima koji su za kratko vrijeme ispunili skromne želje njenog unuka.

- Veliki je teret odgajati dijete bez roditelja, ali to je naša sudbina. Sreća je što je Milenko skroman i tako mali razumije da smo se našli u teškoj situaciji i da sve, pa i materijalne probleme, moramo zajedno rješavati - kazala je Stamena, koja se uspješno oporavlja od posljedica moždanog udara.

Podsjetila je da je brigu o unuku, čiji je zakonski staratelj, preuzela nakon što ga je napustila majka nedugo poslije iznenadne smrti Milenkovog oca. Jedini prihod bake i unuka je socijalna pomoć od 120 KM mjesečno.

Stamena kaže da je Milenko vrijedno dijete. Ističe da je dobar đak i da poslije škole donosi drva, hrani koze i pomaže joj u kućnim poslovima. Njihov težak život i mirenje sa sudbinom koja ih je zadesila ganuli su mnoga srca. Ljudi iz raznih krajeva svijeta žele da pomognu baki i unuku da bi im olakšali život.

Pomoć iz BiH Pavlovićima može biti uplaćena na broj računa 562-009-80849412-27 u NLB banci, Stamena Pavlović, Grabovačka Rijeka 75420 Bratunac, a zbog dobročinilaca iz cijelog svijeta baki Stameni otvoren je devizni račun u NLB banci u Bratuncu IBAN: BA395620038144095031 SWIFT BIC: RAZBBA22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana