Hladnjača Agro-dr isplaćuje dodatnih 10 feninga za malinu

Srna
Hladnjača Agro-dr isplaćuje dodatnih 10 feninga za malinu

Bratunac - Bratunačka hladnjača "Agro-dr" isplatila je dodatnih 0,10 KM po kilogramu maline uzgajivačima ovog voća koji su joj predali svoj rod.

Za razliku od većine hladnjača u bratunačkoj i srebreničkoj opštini, koje su malinu prošle godine otkupljivale po cijeni od 1,9 KM za kilogram, ova hladnjača je plaćala malinu po dvije KM i sada je isplatila dodatnih 10 feninga po kilogramu.


Vlasnik hladnjače Petko Rankić kaže da je prodao njemačkom kupcu većinu zaliha uskladištene maline, što je omogućilo dodatnu isplatu i neznatno povećanje otkupne cijene.

Rankić kaže da trenutna prodajna cijena maline, po kojoj isporučuju zalihe, nije omogućila da bude isplaćena veća razlika proizvođačima.

On je dodao da se sve veći broj proizvođača maline obraća ovoj hladnjači sa željom da potpišu ugovore, što je uticalo na proširenje kapaciteta za dodatnih 1.000 tona voća.

Rankić je rekao da će nastojati da i naredne sezone svojim kooperantima obezbijedi najbolju otkupnu cijenu maline u ovoj regiji, u kojoj se više od 2.000 domaćinstava intenzivno bavi malinarstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana