Herojska borba za slobodu ne smije pasti u zaborav

M. L.
Herojska borba za slobodu ne smije pasti u zaborav

Banjaluka - Dužnost i obaveza svih je da čuvaju tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca, koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima.

Naveo je to predsjednik RS Milorad Dodik u čestitki svim borcima i porodicama poginulih boraca povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Obilježavajući ovaj dan dajemo putokaz mladim pokoljenjima da se nikad ne zaboravi herojska borba za slobodu i mir u kojoj danas živimo - naveo je Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović je rekao da herojima palim za slobodu svi duguju vječno poštovanje i zahvalnost.

- Za slobodu otadžbine i potomaka dali su najvrednije što su imali. Neka im je vječna slava - istakao je Čubrilović.

Premijerka RS Željka Cvijanović poručila je da žrtva svih stradalih obavezuje na čuvanje i jačanje Srpske, dok je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović istakao da ovaj dan nosi simboliku vječne težnje srpskog naroda za opstankom na ovim prostorima.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana boraca i 214 godina od Prvog srpskog ustanka održana je u manastiru Dobrun kod Višegrada, gdje je služen parastos poginulim borcima i srpskim ustanicima vožda Karađorđa Petrovića.

Dan boraca obilježen je parastosom i polaganjem vijenaca u brojnim lokalnim zajednicama širom Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana