Херцеговачке “погаче” дошле и до Њемачке

Вељко Зељковић
Херцеговачке “погаче” дошле и до Њемачке

Требиње - Фирма “БКВ гроуп” из Требиња је у посљедњих неколико година постала лидер у производњи прихране за пчеле на подручју југоисточне Европе.

Њихови производи данас су присутни на полицама специјализованих радњи у Хрватској, Црној Гори, Словенији, Албанији, Турској, Македонији, Бугарској, Шпанији и Француској, а од ове године и на тржишту Њемачке и Пољске.

Према ријечима власнице овог требињског предузећа, које је основано 2011. године, Госпаве Баковић, “БКВ гроуп” се бави производњом хране за пчеле на бази екстракта биља и етеричних уља.

Како је појаснила, храна за пчеле производи се са најмодернијом технолошком опремом која се може наћи у свијету.

- Идеја је била да се у храну за пчеле уграде најквалитетнији екстракти и етерична уља из љековитог херцеговачког биља и да се пчелама на тај начин понуде најквалитетнији производи за њихову исхрану - истакла је Баковићева за “Глас Српске” наводећи да се годишња производња креће око 1.000 тона, од чега се чак 95 одсто извезе на инострана тржишта.

Основна филозофија ове компаније је да састав њихових производа буде што више природнији, а у шта су се до сада могли увјерити сви пчелари који су куповали њихове производе.

- Наша истраживања и практична искуства са пчелињака израсла су у јединствено искуство, које је уткано у сваки производ. Са најбољим сировинама и иновативним рецептурама, које се развијају и тестирају на пчелињацима и у лабораторијама, БКВ брине о стандарду квалитета који је јединствен у свијету висококвалитетне прихране пчела. Управо ова комбинација вишегодишњег искуства, знања и квалитета чине наше “погаче” и инвертне сирупе незамјењивим препаратом сваког пчелара - навела је ова Требињка.

“БКВ гроуп” у септембру ове године планира да инсталира и најмодернију опрему за откуп и паковање меда, те да откупљују мед из Републике Српске и БиХ и продају га, како на домаћем тако и иностраном тржишту.

- Продавали бисмо га нашим редовним купцима у Европској унији, а наш крајњи циљ је да дођемо у фазу када ћемо моћи откупљивати све количине меда које буду у понуди на тржишту БиХ, јер мед који произведу наши пчелари је врхунског квалитета и он увијек може наћи свој пут ка захтјевном европском тржишту - истакла је Баковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана