Грујичић и Хаџихафизбеговић потписали уговор за школу глуме

Срна
Грујичић и Хаџихафизбеговић потписали уговор за школу глуме

Сребреница - Начелник сребреничке општине Младен Грујичић и директор "Камерног театра 55" из Сарајева Емир Хаџихафизбеговић потписали су данас споразум о организовању школе глуме за дјецу у Сребреници.Грујичић је рекао да ће дјеца из Сребренице моћи да уче глуму од професионалних глумаца.

"Прихватили смо овај пројекат јер је на добробит дјеце из овог мјеста. Подржаћемо сваку идеју која доприноси културном развоју ове општине и задовољавању културних потреба њених грађана, посебно едукативне програме за дјецу", рекао је Грујичић.

Он је истакао да општина даје подршку свим пројектима који доприносе образовању и културном уздизању младих и одвајају их од порока, па и предугог кориштења рачунара.

"Надам се да ће се кроз школу глуме дјеца заинтересовати и за читање и да ће то допринијети њиховом укупном образовању и васпитању", рекао је
Грујичић.

Хаџихафизбеговић је захвалио начелнику општине за пријем, разумијевање и подршку коју је дао идеји о покретању школе глуме за сребреничке малишане.

Он је истако да ће за неколико дана кренути едукативне радионице на којима ће заинтересована дјеца почети да савладавају глумачке вјештине, те да ће након тромјесечне обуке припремити дјечију представу "Петар Пан" и премијерно је извести у Сребреници.

Хаџихафизбеговић је рекао да ће са дјецом радити 19 глумаца из "Камерног театра 55" и да је за школу глуме већ пријављено 50 дјеце, али се очекује да ће тај број бити већи.

Он каже да ће дјеца имати прилику да науче основне глумачке вјештине, а нека која посједују талената можда ће се опредијелити да се у животу посвете глумачком позиву.

"На овај начин ће се из Сребренице послати најбоља порука о могућем заједничком животу у овом мјесту како се живјело вијековима на овим просторима", оцијенио је Хаџихафизбеговић.

Он каже да је више мецена изразило спремност да финансирају организовање школе глуме за дјецу у Сребреници, а да је општина омгућила кориштење Културног центра за одржавање глумачких радионица и припрему представе, а платиће и преноћиште глумаца који ће долазити да раде са дјецом.

Ово је прва едукативно-културна активност коју ће организовати сребренички Културни центар у посљедње двије деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана