Грујичић: Pодршка Кормакове општинском руководству u Srebrenici за рад и планове

Срна
Грујичић: Pодршка Кормакове општинском руководству u Srebrenici за рад и планове

Сребреница - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је након данашњег састанка са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак да су добили усмену подршку за досадашњи начин рада и планове које руководство општине има с циљем економског опоравка и стварања услова за бољу будућност Сребренице.

Он је захвалио на посјети и рекао да на састанку није било говора о конкретним пројектима него се разговарало о политичкој и економској ситуацији и развоју општине.


“Ми ћемо наставити да радимо на реализацији наших планова и Кормакова се с тим сагласила. Нама је потребна помоћ још двије године да реализујемо развојне пројекте и отворимо планирана радна мјеста, а након тога Сребреница ће моћи да самостално функционише и развија се на основу својих природних ресурса и фирми које ће овдје да послују”, оцијенио је Грујичић.

Грујичић је истакао да усмена подршка и оцјена Кормакове да се у Сребреници добро ради представља успјех и подстрек да се настави са досадашњим начином рада с циљем стварања услова за бољу будућност ове општине и њених грађана.

Замјеник начелника општине Нермин Аливуковић рекао је да се разговарало о међунационалним односима, безбједности и припремама за обиљежавање 11. јула, годишњице страдања Бошњака.

“Рекао сам да су овдје добри односи, да је безбједност у овој општини међу најбољим у Републици Српској и БиХ. Такође, упознао сам амбасадорку да припреме за обиљежавање 11. јула теку према плану и да начелник Грујичић има разумијевање и пружа максималну подршку члановима Организационог одбора за обиљежавање комеморације 11. јула”, рекао је Аливуковић.

Он је истакао да постоји сагласност и искрена жеља да се обиљежавање комеморација 11. јула за страдале Бошњаке и 12. јула за страдале Србе из Сребренице организују и протекну на достојанствен начин, да све прође без инцидената и како доликује комеморативним скуповима.

Аливуковић каже да су он и Грујичић сагласни да својим радом, дјеловањем и изјавама не подижу тензије пред одржавање комеморација, да се спријечи нарушавање безбједносне ситуације и да дају пуни допринос да обиљежавања годишњица страдања протекну достојанствено.

На питање новинара да ли се разговарало о два милиона КМ помоћи коју је Савјет министара обећао Сребреници 2015. године, Грујичић и Аливуковић су рекли да данас о томе није разговарано, али да су доставили 28 пројеката Савјету министара и да траже састанак за договор око начина реализације и утрошка тих средстава, али да још нису наишли на разумијевање Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана