Градоначелник Добоја се почастио лимузином од 111.000 КМ

Capital.ba
Градоначелник Добоја се почастио лимузином од 111.000 КМ

Добој - Градоначелник Добоја Обрен Петровић почастио се током новогодишњих празника, о трошку својих грађана који су преживјели катастрофалне поплаве, новом лимузином вриједном чак 111.148 КМ са урачунатим порезом на додату вриједност.

Уговор је 4. јануара додијељен фирми "Ауторад" из Пелагићева без података о којој марки луксузног аутомобила је ријеч. У уговору стоји да је понуда ове фирме била и једина пристигла на тендер иако је документацију преузело више ауто-кућа. Такође, посебно је подебљана ставка "најнижа цијена", али и да је све спроведено у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.

Одборник СНСД-а у добојском парламенту Сања Вулић је рекла да засједања није било од половине децембра те да је спорна куповина прошла неопажено.

- Изгледа да је Петровићу досадило возило које већ има па је одлучио да купи ново. Скупштина није засједала од половине децембра и нова сједница заказана је за 28. фебруар. Међутим, још није познато хоће ли се и о овом питању расправљати - навела је Вулићева.

Јавни новац у Добоју ове године не штеде, па и "Водовод Добој" тражи кредитора за лизинг ради куповине новог аутомобила "ауди Q5" вриједног 133.000 КМ. Како је почетком мјесеца писао БИРН, кредит ће бити отплаћиван пет година, а "Водовод" ће у лизингу учествовати с 40 одсто свог новца.  Директор "Водовода Добој" Огњен Митровић је навео да су Надзорни одбор и Скупштина акционара предвидјели набавку аутомобила до 180.000 марака који је намијењен за управу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана