Градишчани свим срцем за суграђане

Милан Вујић
Градишчани свим срцем за суграђане

Градишка - Градишчанима Леону Радаку, који болује од тумора јетре и Луки Миливојцу, којем је потребна трансплантација бубрега потребна је помоћ хуманих грађана Српске да би лакше извојевали најтеже битке у животу.

Становници Градишке показали су да њихова подршка малом Леону и средњошколцу Луки неће изостати јер су покренули бројне акције да би се помогло дјеци чији живот зависи од грађана.

Прву хуманитарну акцију покренуле су чланице Женског фудбалског клуба Јединство из Жеравице, гдје су продајом улазница и добровољним прилозима за Леона прикупили одређени дио новца.

- Леон се налази на клиници у Београду. Знамо да ће нам се ускоро вратити јер је он дивно дијете, које треба нашу помоћ - рекла је иницијатор хуманитарне утакмице Рада Павловић.

Акцији се придружио и Завичајни музеј Градишка, који је организовао хуманитарну акцију "Купи слику, подржи Леона".

- Куповином умјетничких слика, вајарских дјела, фотографија у сувенира, чије ће цијене бити знатно ниже од стварне, помоћи ћемо малом Леону - каже директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић.

Осим тога, сутра у градском парку код фонтане биће организовано хуманитарно фотографисање на отвореном, а прикупљени новац такође ће бити уплаћен за лијечење малог Леона.

Да Градишчани нису сједили скрштених руку и чекали да неко други помогне, показали су и организовањем хуманитарног тренинга под палицом фитнес тренера Вање Шмитран, Бранкице Даниловић, Вање Мандић, Свете Ерцега и других. Тренинг ће бити одржан у недјељу на платоу испред Културног центра у Градишци. Сви ови људи који су се укључили у акцију прикупљања новца позвали су све грађане Српске да дају свој допринос започетој хуманој мисији.

Живот средњошколца Луке Миливојца такође зависи од хуманих људи јер му је за трансплантацију бубрега у Италији потребно 90.000 КМ.

Лукин отац Жарко је просвјетни радник, а мајка је тешко болесна, што ситуацију чини још тежом и Миливојци нису у могућности да обезбиједе новац за лијечење.

Луки више не помажу одласци на дијализу, стање му се погоршава и љекари као једини излаз виде хитну трансплантацију бубрега. +

Рачуни на које се може уплатити новац за помоћ

Текући рачун Луке (Жарка) Миливојца

НЛБ банка број: 562-099-81491932-06.

Текући рачун за Леона (Слободана) Радака отворен је код Уникредит банке број: 551000-999999999-32.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана