Градишчани чувају сјећање на страдале суграђанке

М. В.
Градишчани чувају сјећање на страдале суграђанке

Градишка - Служењем помена и полагањем вијенаца и цвијећа испред Културног центра у Градишци сутра ће бити обиљежено 13 година од пожара у Дому културе “Вељко Чубриловић”, у којем су погинуле три раднице предузећа “Симпо-СИК”.

Осим родбине и пријатеља страдалих Дијане Ећимовић, Гордане Ждеро и Биљане Плотан-Шешум, вијенце ће положити и представници Општинске управе и Културног центра Градишка.

Сигурне смрти, 16. новембра 2005. године, спасио се Живко Шукало скочивши са другог спрата тадашњег Дома културе, који је плануо због неисправних електроинсталација. Шукало је раније истакао да је тај трагичан догађај оставио трагове који су неизбрисиви и не могу се испричати.

- То је један страшан осјећај који се јавља у сваком тешком тренутку, а посебно када се навршава годишњица, када је један срећни тренутак заједничког дружења претворен у трагедију - рекао је Шукало.

У Општинској управи кажу да обиљежавање годишњице трагичног пожара у Дому културе у Градишци треба да буде опомена свима да буду озбиљни и одговорни у вези са свим јавним објектима и питањем безбједности грађана, како на простору општине Градишка тако и Републике Српске.

Неколико година послије пожара на темељима изгорјелог Дома културе изграђен је Културни центар Градишка, једно од најљепших здања културе у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана