Граде се прилази Братољубу, у плану и заобилазница

К. Ћ.
Граде се прилази Братољубу, у плану и заобилазница

Братунац - Начелник Братунца Недељко Млађеновић изјавио је да су владе Републике Српске и Србије испоштовале преузете обавезе у вези са изградњом новог моста "Братољуб".

Он је прецизирао да је Србија изградила мост који повезује Братунац са Љубовијом и приступне саобраћајнице на десној обали Дрине, те подсјетио да је почела изградња прилазних путева на лијевој страни ријеке, након што су ријешени имовински односи.

- Очекујемо да ће ти радови бити завршени у наредних неколико мјесеци и остаје још обавеза Управе за индиректно опорезивање БиХ да обезбиједи средства и спроведе потребне процедуре како би до краја године био изграђен гранични прелаз, који је планиран на нашој страни - рекао је Млађеновић.

Он је истакао да ће "Братољуб" добити још већи значај јер ће се спојити са најважнијим саобраћајницама у Србији и шире, након брзог пута од Ваљева до новог моста, чију је изградњу недавно најавио предсједник Србије Александар Вучић.

- Овај мост ће добити своју праву вриједност и значај за привреднике и становнике са ових простора, када се преко мреже аутопутева повеже са Србијом, земљама Балканског полуострва, Блиског истока и Европе - рекао је Млађеновић.

Након изградње моста и приступних саобраћајница требало би да почне изградња заобилазнице у Братунцу.

- Министарство саобраћаја и веза РС ће припремити потребну документацију у овој години, а за наредну годину ће планирати средства како би почела изградња заобилазнице до моста - рекао је Млађеновић и додао да је општина Регулационим планом предвидјела индустријску зону у оквиру заобилазнице, као и изградњу насипа с циљем да се трајно ријеши излијевање ријеке Дрине и плављење тог подручја.

Он је најавио да ће за мјесец или два бити завршен идејни пројекат за студију изводљивости индустријске зоне која би, према очекивањима Млађеновића, могла бити проглашена првом бесцаринском у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана