Град сунца поново добио алеју матураната

Срна
Град сунца поново добио алеју матураната

Требиње - Матуранти и ученици нижих разреда средњих школа из Требиња посадили су јуче стабла платана у прву послијератну алеју матураната у овом граду.

Посађено је десет платана уз новоизграђену саобраћајницу од насеља Гучине до Мокрих Долова.

Директор “Комуналног” Недељко Ламбета истакао је да су на ову идеју дошли у сарадњи са ученицима, након што су сазнали да су се у Требињу у сличне алеје садила дрвећа седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, али да је та лијепа акција временом престала.

- Ово је дио Требиња који добија сасвим нови изглед, због чега смо и одлучили да прва алеја у коју су платане засадили ученици буде управо овдје. Ову акцију ћемо наставити и у наредним годинама - навео је Ламбета.

На новоизграђеној саобраћајници у наредних неколико дана бити постављено и десет канти за смеће.

Ученик Туристичке школе Срђан Домазет рекао је да му је драго што су посађени платани и што Требиње добија прву алеју у коју су их засадили ученици.

- У оквиру предмета Демократија и људска права дошли смо на идеју да свака генерација матураната посади одређен број нових стабала и да учествују у уређењу зелених површина - навео је Домазет.

Становници околних насеља имају само ријечи хвале за ову акцију, вјерујући да ће се током наредних година и остатак улице украсити новим стаблима дрвећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана