Grad Trebinje raspisao primamljiv poziv: Uspješne studente nagrađuju putovanjem

Danijela Stokanić
Grad Trebinje raspisao primamljiv poziv: Uspješne studente nagrađuju putovanjem

Trebinje - Da se trud i rad i te kako isplate najbolje pokazuje primjer grada Trebinja, koji izuzetno uspješne studente šalje na višednevno putovanje u neku od evropskih metropola.

Kako je navedeno u pozivu, koji je otvoren do 15. maja, putovanje u evropske gradove poput Praga, Beča i Pariza obaviće se između 15. jula i 10. avgusta. Onima koji osvoje ovu nagradu biće plaćeni svi troškovi putovanja.

Kako je objašnjeno u pozivu za studente, mjesto održavanja ekskurzije biće određeno nakon razmatranja svih pristiglih prijava.

- Cilj ovog poziva je nagrađivanje i stimulacija studenata za nastavak ulaganja napora pri ostvarivanju izuzetnih rezultata tokom studiranja - navedeno je u pozivu.

Pravo da se prijave na ovaj nesvakidašnji konkurs imaju redovni studenti prvi put upisani u drugu, treću, četvrtu, petu ili šestu godinu prvog ciklusa studija sa stalnim mjestom prebivališta u Trebinju. Takođe važno je da je prosječna ocjena studenta sa svih godina studija devet i više.

Student treće godine Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Miloš Antunović je istakao da je ideja grada Trebinja odlična, ali da još nije siguran da li će se prijaviti, jer ima neodgodivih obaveza u periodu putovanja.

- Svaka čast Gradskoj upravi, jer ovo je odličan način za motivaciju studenta da se što više trude i na kraju ostanu u Srpskoj da rade. Ovo je prvi put da Trebinje ovakvo nešto organizuje - kazao je Antunović i dodao da više njegovih kolega zaslužuje da otputuje u Prag, Beč ili Pariz.

Ideju grada Trebinja pozdravio je i predsjednik Studentske organizacije ovog fakulteta Petar Anđelić, koji kaže da studenti koji ispunjavaju uslove ne bi trebalo da propuste priliku koju im nudi Gradska uprava.

- Mnogo je načina kojima nadležni mogu da motivišu maturante da se upišu na neki od fakulteta u Srpskoj, kao i studente da postižu što bolje rezultate - rekao je Anđelić.

Predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić poručio je da bi na Trebinje trebalo da se ugledaju i druge lokalne zajednice u Srpskoj.

- Jako lijep gest grada Trebinja. Na ovaj način pokazali su koliko misle na svoje studente, jer svako ko otputuje donijeće jedno lijepo iskustvo - kazao je Milišić.

Prijava

Prijave sa dokumentacijom studenti podnose Odjeljenju za društvenu djelatnost, a obrazac za popunjavanje se nalazi na protokolu Gradske uprave Trebinje. Uz obrazac studenti treba da prilože i kopiju lične karte, potvrdu sa fakulteta da su prvi put kao redovni studenti upisani na jednu od godina, kao i CIPS-ovu prijavu prebivališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana