“Gastro fest” na Bardači: Uz miris paprikaša lakše do poena

D. J.
“Gastro fest” na Bardači: Uz miris paprikaša lakše do poena

Srbac - Četrnaesti “Gastro fest”, održan na Bardači kod Srpca, okupio je 80 ekipa koje su se takmičile u kulinarskim vještinama, a najbolji riblji paprikaš pripremila je ekipa “Vodovoda” iz Srpca, dok je nagrada za najukusniji pileći specijalitet na roštilju otišla u ruke predstavnika firme “Tandem GD”.

Ove godine takmičio se rekordan broj ekipa, a najviše ih je došlo iz banjalučke i dobojske regije, dok je jedan broj učesnika stigao iz drugih zemalja bivše Jugoslavije.

- Manifestacija je u potpunosti uspjela, iako je postojala mogućnost otkazivanja zbog nezapamćenog nevremena koje je u subotu zahvatilo srbačku opštinu i pričinilo veliku materijalnu štetu, a uništen je bio i šator organizatora predviđen za goste i zvanice. Međutim, do početka manifestacije sve je bilo osposobljeno, tako da je na kraju protekla kako treba - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević. Održano je i tradicionalno takmičenje u navlačenju konopca, a titulu najjačih ponijela je ekipa “Šatori Jeftić” iz Prijebljega, dok je najbrži u ispijanju piva bio Slaviša Marković iz ekipe “Drvoprodeks”.

Prvi put je održano i sportsko takmičenje “vrtuljak”, u kojem je trijumfovao Dragoslav Radonjić iz ekipe “Kak' ti, kak' tvoji”, kao i takmičenje u pucanju penala. Na golu je stajao nekadašnji učesnik Lige šampiona golman Branko Grahovac, a Marković je uspio da postigne dva pogotka.

Održan je i bogat kulturno-zabavni program na kojem su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Srpca.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana