“Гастро фест” на Бардачи: Уз мирис паприкаша лакше до поена

Д. Ј.
“Гастро фест” на Бардачи: Уз мирис паприкаша лакше до поена

Србац - Четрнаести “Гастро фест”, одржан на Бардачи код Српца, окупио је 80 екипа које су се такмичиле у кулинарским вјештинама, а најбољи рибљи паприкаш припремила је екипа “Водовода” из Српца, док је награда за најукуснији пилећи специјалитет на роштиљу отишла у руке представника фирме “Тандем ГД”.

Ове године такмичио се рекордан број екипа, а највише их је дошло из бањалучке и добојске регије, док је један број учесника стигао из других земаља бивше Југославије.

- Манифестација је у потпуности успјела, иако је постојала могућност отказивања због незапамћеног невремена које је у суботу захватило србачку општину и причинило велику материјалну штету, а уништен је био и шатор организатора предвиђен за госте и званице. Међутим, до почетка манифестације све је било оспособљено, тако да је на крају протекла како треба - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић. Одржано је и традиционално такмичење у навлачењу конопца, а титулу најјачих понијела је екипа “Шатори Јефтић” из Пријебљега, док је најбржи у испијању пива био Славиша Марковић из екипе “Дрвопродекс”.

Први пут је одржано и спортско такмичење “вртуљак”, у којем је тријумфовао Драгослав Радоњић из екипе “Как' ти, как' твоји”, као и такмичење у пуцању пенала. На голу је стајао некадашњи учесник Лиге шампиона голман Бранко Граховац, а Марковић је успио да постигне два поготка.

Одржан је и богат културно-забавни програм на којем су наступила културно-умјетничка друштва из Српца.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана