Фудбалски ветерани “Котор Вароша” и “Радника”у борби против расизма

Срна
Фудбалски ветерани “Котор Вароша” и “Радника”у борби против расизма

Котор Варош - Фудбалски ветерани “Котор Вароша” и “Радника” из Урија, код Приједора, одиграли су пријатељску утакмицу са циљем јачања пријатељских односа ова два града.

Утакмица је одиграна у оквиру акције Свјетске фудбалске асоцијације /УЕФА/ у борби против расизма, дискриминације и насиља, коју су подржале обје екипе ветерана и тиме дале свој допринос у борби против насиља на фудбалским стадионима.

Иако је резултат био у другом плану треба рећи да су которварошки фудбалски ветерани тријумфовали резултатом 5:4 и тако показали да се налазе у завидној форми пред одлазак на међународни турнир у Стару Пазову предстојећег викенда.

“Дружење са нашом браћом из Котор Вароша наставак је јачања пријатељских односа и овом приликом бих захвалио домаћину на топлом дочеку и одличној организацији утакмице”, рекао је капитен ветерана “Радника” Славиша Краљ.

Јучерашњим тријумфом Которварошани су се реванширали Приједорчанима за идентичан пораз прије мјесец дана у Уријама.

“Публика у Котор Варошу се могла увјерити у квалитет и фудбалско умијеће некадашњих асова фудбалске игре, који су подржали акцију УЕФЕ и придружили се борби против насиља, расизма и дискриминације на стадионима”, нагласио је капитен которварошких ветерана Алекса Вучановић.

Пригодне поклоне домаћину уручио је иницијатор овог дружења протојереј Борис Нарић, а из Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани, најављено је ново дружење у октобру, када ће бити одиграна ревијална утакмица хуманитарног карактера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана