Фочаци уживали у играма на снијегу

Р. Ђ.
Фочаци уживали у играма на снијегу

Фоча - У зимским радостима, санкању, скијању, скоку удаљ, повлачењу конопца у снијегу на Планинарском дому “Забрана” протеклог викенда уживали су подједнако бројни и мали и велики Фочаци, који су окупирали омиљено излетиште у овој општини.

На једнодневном излету “Првим планинарским корацима”, који је организовала општина Фоча у сарадњи са Туристичком организацијом и Планинарским друштвом “Зеленгора”, учествовало је више од 300 излетника. Старије генерације подсјетиле су се на стазе којима су први пут кренули са планинарским активностима, док су млађе на неколико сати оставиле мобилне телефоне и уживале у чарима зиме и здравог живота. Неформална група младих Фочака, која је у протеклом периоду уз помоћ Међународне организације за миграције у потпуности обновила помоћне објекте код планинарског дома, организовала је такмичења у санкању, скоку удаљ и повлачењу конопца. Побједник такмичења у санкању је Нина Филиповић, најбољи у скоку удаљ био је Лазар Мимић, док је најјача у повлачењу конопца била екипа “Село Закмур”.

- Била је јака конкуренција, али сам успјела да се изборим и побиједим остале такмичаре - каже Нина Филиповић.

Младен Мандић из ТО Фоча казао је да је идеја да овакве манифестације постану традиција током цијеле године. Са Забране је потекла и иницијатива да се у наредном периоду реконструише планинарски дом, а Фочаци у томе очекују и помоћ новог министра туризма РС, своје суграђанке Драгице Ковач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана