Fočaci nezadovoljni stanjem u šumarstvu

R. Đ.
Fočaci nezadovoljni stanjem u šumarstvu

Foča - Foča je jedna od opština u Srpskoj koja je nezadovoljna prijedlogom izmjene zakona o šumama kojim se smanjuje stopa od 10 odsto kao naknada koju JP “Šume RS” izdvajaju lokalnim zajednicama i neće podržati te izmjene, istaknuto je na jučerašnjem sastanku predstavnika lokalne uprave sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Borisom Pašalićem.

Iako se Foča može pohvaliti da na svojoj teritoriji ima jedno od najuspješnijih šumskih gazdinstava, ŠG “Maglić”, u lokalnoj upravi nisu zadovoljni stanjem u toj oblasti, o čemu su upoznali ministra.

- Nezadovoljni smo kriterijumima o raspodjeli drvnih sortimenata u oblasti šumarstva, kao i nepoštovanjem odredbe o zabrani izvoza trupaca - rekao je načelnik opštine Radisav Mašić.

Direktor ŠG “Maglić” Foča Spomenko Stojanović istakao je probleme sa načinom organizovanja preduzeća i prevelikom centralizacijom.

Pašalić je naglasio da je Vlada RS opredijeljena za otklanjanje nedostataka u poslovanju.

- Svjesni smo da u JP “Šume RS” imamo problema, ali smo opredijeljeni da se s njima treba suočiti i pokušati ih riješiti - rekao je Pašalić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana