Elektronskim registrom do novih investitora u Foči

R. Đ.
Elektronskim registrom do novih investitora u Foči

Foča - U Foči je juče ozvaničen početak implementacije Projekta privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE), kojim će biti uspostavljen elektronski registar administrativnih postupaka u svrhu poboljšanja poslovnog okruženja, konkurentnosti i privlačenja novih investicija.

Projekat sprovodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svjetske banke, u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u BiH.

Opština Foča će ovim projektom dobiti usaglašen registar administrativnih postupaka koji će olakšati rad zaposlenima, smanjiti troškove poslovanja privrednicima, te ubrzati proces izdavanja saglasnosti i uvjerenja. Poseban akcenat biće stavljen na unapređenje poslova u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola, gdje će se sprovoditi aktivnosti na uspostavljanju jednošalterskog sistema rada.

- To znači da investitor na jednom mjestu predaje zahtjev i osnovnu dokumentaciju u vezi sa samim projektom i lokacijom, a nakon toga opštinska administracija postupak sprovodi po službenoj dužnosti i na taj način znatno rasterećuje investitora - rekla je menadžer projekta iz grupacije Svjetske banke Ruvejda Aliefendić.

U opštini ističu da ovaj projekat donosi veliku korist, a prema riječima načelnika Foče Radisava Mašića, najveći značaj ogleda se u činjenici da će Svjetska banka prezentovati potencijale ove lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana