Dva nova odbornika u bijeljinskom parlamentu

Lj. A.
Dva nova odbornika u bijeljinskom parlamentu

Bijeljina - U Skupštini grada Bijeljine biće promijenjena najmanje dva odbornika koji su na proteklim izborima osvojili mandate u Narodnoj skupštini RS, rekao je juče predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković, poslije međustranačkog sastanka održanog u vezi sa dogovorom za sljedeću sjednicu lokalnog parlamenta.

Prema njegovim riječima, poslaničke mandate osvojili su dosadašnji odbornik SNSD-a Nedeljko Ćorić i odbornik SDS-a Darko Mitrić.

- Odbornike koji odlaze u Narodnu skupštinu u gradskom parlamentu mijenjaće sljedeći sa liste stranačkih kandidata na lokalnim izborima 2014. godine. U SNSD-u je to Aleksandar Đurđević, a u SDS-u Ivana Petričević, čime će ovaj parlament imati dvije žene među 31 odbornikom - rekao je Marković. Zamjena će biti i na čelu gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Načelnik ovog odjeljenja Tomica Stojanović biće ubuduće narodni poslanik. Marković je naveo da bi zbog unapređenja u Bijeljini moglo biti i više zamjena u odborničkim klupama nakon potpunog formiranja republičke vlasti.

"Mala škola"

Zgrada nekadašnje područne petorazredne škole u Račanskoj ulici, poznatija kao "Mala škola", u Bijeljini biće prodata na licitaciji, najavio je Slaviša Marković.

On je rekao da će, prema procjeni vještaka, početna cijena biti 600.000 KM. Riječ je o dvije parcele. Zgrada nekadašnje područne petorazredne škole potpuno je devastirana, a nakon višegodišnje gradnje, 350 učenika od ove je godine u novoizgrađenoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana