Дубичанин поносни власник мерцедеса 300 из 1973.

nezavisne.com
Дубичанин поносни власник мерцедеса 300 из 1973.

Козарска Дубица - Љубан Ћук из Козарске Дубице поносни је власник мерцедеса 300 из 1973, који данас изгледа као да је управо изашао испод творничког чекића, и каже како своме олдтајмеру дугује све што је стекао у животу.

“Купио сам га далеке 1978. године у Швајцарској, потом сам с њим почео таксирати и тим послом сам се бавио пуних двадесет година. 'Мерџо' ми је направио двије куће, захваљујући њему сам купио још три аутомобила и напослијетку зарадио ми је пензију. Сада с њим обилазим градове у региону, учествујем на дружењима власника олдтајмера и добро се проводим”, каже Ћук за “Независне”.

Додаје како се ради о караван верзији, а аутомобил је до данас прешао преко 760.000 километара.

“Никада ме није изневјерио нити оставио на путу, с њим сам зарадио велике паре, јер је таксирање у Швајцарској исплатив посао. Превезао је тоне ствари и разног материјала и дугујем му све што имам у животу”, објашњава Ћук.

Каже како за стање свога мерцедеса добија само похвале, јер аутомобил савршено изгледа, почевши од лимарије па до мотора.

“Вјерујте, гдје год одем, људи прилазе, диве се и честитају. Аутомобил је гаражиран и не трпим да на њему има и најмања пацка. Мотор редовно сервисирам, а у пртљажнику имам алат и бројне дијелове уколико се укаже потреба да се интервенише на самом путу”, каже Ћук.

Додаје како се од свога љубимца никада неће растати те потврђује стару изреку да је аутомобил као члан породице.

“Моја супруга и синови се понекад љуте што му посвећујем толико пажње, стално га лицкам и дотјерујем, али то је једноставно јаче од мене”, поносно каже власник. Додаје како свога мерцедеса данас користи само за поменута дружења, а у посљедње вријеме доста људи се интересује да га изнајме за свадбе или сличне догађаје.

“Сјећам се како су ме колеге у Швајцарској често задиркивале да ћу својом бригом уништити аутомобилску индустрију јер не дам да се ауто поквари или да му нешто буде, па  се неће продавати нови аутомобили”, присјећа се Ћук.

Каже како је до сада имао неколико озбиљних понуда да прода свога мерцедеса, али додаје како је он за њега више од аутомобила и да ће се с њим дружити до краја живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана