Dodik u Bijeljini uručio ključeve stana porodici nestalog borca

Srna
Dodik u Bijeljini uručio ključeve stana porodici nestalog borca

Bijeljina - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je večeras u Bijeljini ključeve novog stana od 78 kvadrata porodici Mire Piljić, supruge nestalog borca i majke ratnog vojnog invalida, koji joj je dodijeljen na inicijativu narodnog poslanika Vojina Mitrovića i firme "CM trejd" iz Bijeljine.

Dodik je poželio petočlanoj porodici Piljić da prožive u ovom stanu svoje dobre i sretne dane i da se porodica proširi.


"Za mene je ovo bio jedan od boljih trenutaka, moramo da stanemo ponekad, da se osvrnemo oko sebe, da vidimo ljude koji su za Republiku Srpsku dali ono najvažnije što su imali, da sa njima budemo u svemu i da im pomognemo", naglasio je Dodik.

On je zahvalio ljudima koji su imali taj nivo socijalne i društvene, patriotske odgovornosti da se na ovaj način angažuju i pomognu porodici Piljić.

"Ovo će sve za mjesec dana biti opremljeno novim namještajem i onda će porodica moći da se useli. Ja bih volio da niko nema nikakav problem, ali to je nemoguće i ovo je neki mali tračak sreće koji vidimo u porodici i satisfakcija za mnogo stvari", rekao je Dodik.

Mitrović je rekao da su firma "CM trejd" i on pokrenuli inicijativu da zbrinu jednu porodicu poginulog borca.

"Vidimo sada da smo našli pravu porodicu kojoj je ovaj prostor bio neophodan jer je njih petoro živjelo u 39 kvadrata. Mi smo u ovom slučaju dodijelili 78 kvadrata. Naša obaveza u narednih mjesec dana jeste da ovaj prostor opremimo i da porodica useli i počne srećniji život", naveo je Mitrović.

Saša Kovačević iz firme "CM trejd" rekao je da je Vojin Mitrović dao zeleno svjetlo da se ide u realizaciju ideje o dodjeli stana porodici poginulog borca.

"Predsjednik Dodik je to podržao i došli smo do toga zajedničkim snagama da zbrinemo jednu porodicu", dodao je Kovačević.

Mira Piljić zahvalila je predsjedniku Dodiku i svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje.

"Drago mi je da je neko prepoznao, da je neko vidio gdje mi živimo", rekla je ona i dodala da je prije ovoga "20 godina kucala na zatvorena vrata".

Uručivanju ključeva porodici Pivić prisustvovala je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana