Додик: Уз помоћ Српске организује се живот успјешне заједнице у Дрвару

Срна
Додик: Уз помоћ Српске организује се живот успјешне заједнице у Дрвару

Дрвар - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да становништво Дрвара, повратничког и града страдалника, полако, својим напорима и уз помоћ Српске, организује живот успјешне локалне заједнице.

“Ми покушавамо да обезбиједимо што је могуће више пројеката како би се овдје средио живот и много смо заједнички учинили, почевши од тога да овдашње становништво има лакшу здравствену заштиту у Српској”, рекао је Додик новинарима уочи састанка са руководством ове општине.

Он је нагласио да је у Дрвару потребно отворити доста радних мјеста, али да за то није довољна само помоћ Републике Српске, већ да су за то потреби инвеститори.

Додик је истакао и да Српска пружа помоћ у рјешавању комуналних проблема ове општине, захваливши Србији што је омогућила новчану помоћ за Дрвар која је, са оним што Српска чини, побољшала капацитете локалне заједнице.

Предсједник Републике Српске, који у Дрвару присуствује Седмом сабору крајишке српске пјесме, чији је покровитељ, нагласио је да је та манифестација већ постала традиција и да је то један од начина да се људи окупе и дођу у свој завичај.

“Крај је августа, сви који овдје не живе враћају се својим кућама, али не пропуштају прилику да буду дио ове вечери”, додао је Додик.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета рекао је да је већ седми пут Сабор организован уз подршку предсједника Српске, који је и генерални покровитељ ове манифестације, те да је на састанку са руководством општине предсједник Републике Српске информисан о свему што се тиче пројеката на подручју ове општине.

“Вјерујем, као и до сада, да помоћ Српске неће изостати ни у наредном периоду”, нагласио је Броћета.

Према његовим ријечима, један од главних пројеката који се ради уз помоћ Републике Српске јесте изградња централног спомен-обиљежја погинулим борцима Републике Српске, за шта је тендер отворен, а за шта је Дрвар био ускраћен пуне 23 године.

Додику ће на Сабору бити уручена плакета почасног грађанина Дрвара.

Састанку у општини Дрвар присуствовао је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана