Doboj: Skuplje grijanje za građane

ATV
Doboj: Skuplje grijanje za građane

Doboj - Građanima skuplje, privredi jeftinije grijanje, odlučile su dobojske vlasti. Dok privrednicima cijenu sa 5,80 umanjuju za dvije marke, domaćinstvima povećavaju za 12 odsto, ili 26 feninga – sa 2,24 po kvadratu, cijena ide na dvije i po marke.

“Svaki dan sve veće i veće cijene i u trgovinama i što se tiče obaveza, a plate sve manje”.

“Biće dublji džepovi u građana, ili u političara, u nekog hoće, a naše je da platimo”.
“Sve očekivano, mogu da rade šta hoće, da poskupljuju koliko hoće, narod, kao što vidite, šuti”, komentarišu Dobojlije najnovije poskupljenje.

Reaguju i u Udruženju za zaštitu potrošača. Po njima je nova cijena nezakonita. Pri tom, kažu da je odluka o povećanju bezobrazluk.

“Niti ima Savjeta za zaštitu potrošača koji treba da da glavnu riječ o svemu ovome, a ako mene pitate, ova odluka je potpuno nezakonita, jer ne možete se samo pozivati na Zakon o kumunalnim djelatnostima”, kaže Snežana Šešlija iz Udruženja potrošača Doboj.

Sve je po zakonu, odgvoaraju u Gradskoj toplani. Osim usklađivanja sa zakonom, nove cijene pravdaju i poskupljenjem uglja.

“Mi smo se trudili zaista da ne idemo puno sa povećanjem. Ako uzmete prostu komparaciju sa bilo kojom toplanom u okruženju vidjećete da smo znatno niži po cijeni”, kaže Dejan Starčević, direktor Gradske toplane AD Doboj.

Uvjeravaju da niža cijena grijanja privredi nije preko leđa građana, već pokušaj da se poveća privredna aktivnost. Cijena za javne ustanove ostaje ista, 5,80 maraka po kvadratu. Oni kojima su nove cijene previsoke mogu da prođu nešto jeftinije ugradnjom kalorimetra, kažu još u Toplani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana