Добјеске “Топлана” и “Водовод” не пристају на умањење плата

Срна
Добјеске “Топлана” и “Водовод” не пристају на умањење плата

Добој - Синдикалне организације добојских комуналних предузећа “Топлана” и “Водовод” не пристају на умањење плата за 23 одсто, а по одлуци Скупштине града Добоја о смањењу плата запосленим у предузећима чији је град оснивач, јер буџет града не утиче на њихове плате, рекла је предсједница Синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналне дјелатности РС Драгана Врабичић.

Она је истакла да синдикални одбори “Топлане” и “Водовода” у својим захтјевима имају подршку гранског синдиката, а од Скупштине града захтијевају да до 15. маја повуче наведену одлуку.

- Ако се то не деси, тражићемо разговоре и са градоначелником и са предсједником Скупштине града Добоја, а преиспитаћемо и законитост доношења те одлуке - рекла је Врабичићева. Скупштина града Добој је 16. априла усвојила одлуку о смањењу плата функционерима и запосленима у Градској управи, као и запосленима у јавним установама и предузећима чији је оснивач и већински власник град. Предвиђено је да се та мјера штедње примјењује шест мјесеци, због смањеног прилива буџетских средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана