Djevojčice iz Gradiške skupile novac i platile komšiji struju

Milan Vujić
Djevojčice iz Gradiške skupile novac i platile komšiji struju

Gradiška - Djevojčice Tijana Blagojević i Mihaela Čikić iz potkozarskog sela Grbavci kod Gradiške sakupile su novac i komšiji koji živi u teškim uslovima platile struju.

Sticajem nesrećnih okolnosti Zoran Šukalo (40) iz Grbavaca je prije sedam godina doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao gotovo nepokretan.

Poslije dugotrajnog liječenja i brojnih terapija uspio je da prohoda, ali samo uz pomoć štaka.

- Plašio sam se da ću ove božićne i novogodišnje praznike dočekati u mraku, jer je dug za struju bio veliki i nisam bio u mogućnosti da ga platim - kaže Zoran.

Pomoć je stigla od jedanaestogodišnje Tijane, koja je u pismu Djeda Mrazu poželjela da sakupi 450 maraka i plati

Na konkursu "Piši pismo Djeda Mrazu Zimskog grada" Tijana je osvojila poklon bon od 50 maraka, a znajući da to nije dovoljno da se izmiri račun za struju, Tijana je uz pomoć prijateljice Mihaele krenula u humanitarnu akciju da sakupi ostatak novca.

Njena akcija podigla je i cijelo selo na noge i u kratkom periodu novac je prikupljen.

- Zahvaljujući dobrim i humanim komšijama iz sela sakupili smo i više nego što je bilo potrebno odnosno 482 marke - priča Tijana, koja je odlična učenica Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Tako je plaćen račun za struju u iznosu od 450 KM, a ostatak novca Tijana je iskoristila za kupovinu osnovnih životnih namirnica za Zorana.

- Naše malo nekome znači mnogo. Svi zajedno smo pomogli i usrećili našeg komšiju Zorana. Sada će mu biti mnogo ljepše i prijatnije u njegovoj kući tokom ovih hladnih zimskih dana - rekla je Tijana i zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji.

Prihodi

Zoran na svom seoskom domaćinstvu živi sam, a jedini prihod koji ostvaruje je od uzgoja ovaca.

- Imam desetak ovaca o kojima brinem i to mi je jedini izvor prihoda, ali nedovoljan da sve podmirim - priča Zoran koji kaže da su mu najveći problem računi za struju koje ne stiže redovno plaćati.

Ovog vrijednog čovjeka zadesila je teška sudbina, ali se ipak lavovski bori i trudi da preživi od svog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana