Дјевојчица из Кнежева са анђеоским гласом очарала публику

Анита Јанковић-Речевић
Дјевојчица из Кнежева са анђеоским гласом очарала публику

Бањалука - Савршеним гласом и анђеоским лицем талентована дјевојчица из Кнежева, Вања Кнежевић осам мјесеци је упорно разоружавала жири популарног музичког шоуа “Неки нови клинци”, а у петак је меастралним наступом “купила” и публику која ју је својим гласовима подигла на побједничко постоље.

Мала хероина из Кнежева током трајања треће сезона овог популарног такмичења, из круга у круг је била све боља, а врхунско пјевачко умијеће показала је у финалу изводећи чувену пјесму Весне Змијанац “Не куните црне очи” која јој је донијела побједу и изазвала сузе радоснице. 

- Још сам под утисцима. Било је прелијепо чути своје име током проглашења побједника и те чаробне вечери сам била најсрећнија особа на планети. Хвала публици што је помогла да досањам свој сан. Маштала сам о финалу, а побједнички статус је дар од Бог - рекла је петнаестогодишња дјевојчица.

Ученица првог разреда Медицинске школе учешће у такмичењу “Неки нови клинци” описује невјероватним искуством уз које стоје само суперлативи.

- Наступи у овом шоу су ми донијели нова искуства и пријатеље. Оваква побједа се дешава само једном у животу, али се памти до смрти. Ускоро би требало да снимим и пјесму али не знам још много о томе - прича Вања и додаје да су припреме за наступе изискивале много рада, труда и средстава али да се на крају све исплатило.

Већ у првом кругу такмичења издвојила се као фаворит извођењем пјесме “Јелен” Слађе Алегро по којој је постала препознатљива. 

- Када сам на првом наступу отпјевала ту пјесму многи су одмах рекли да ми је мјесто у финалу. Слађин стил пјевања ми “лежи” јер има веома емотиван глас, баш како волим - каже Кнежевићева. Љубав према музици, гаји откада зна за себе, а прве стихове отпјевала је када су јој биле три године.

- Бака је препознала мој талент за пјевање и увијек се трудила да ме подстиче да напредујем. Прошле године сам се уписала у бањалучку музичку школу “Опус цонмусица” а професорица Ивона Шари ме спремала за наступе на такмичењу. Успутно свирам и клавир - прича Вања.

Омиљени извођач јој је покојни Тоше Проески, а у мору пјевачица које обожава издваја Марију Шерифовић. Вања пјева све жанрове, а највише се проналази у поп баладама, које дирају у душу публике и извођача.

- Током такмичења сам добила неколико позива да се прикључим бендовима али сам их одбила јер сматрам да сам још млада и да је рано за наступе. Када одем на прославе увијек узмем микрофон и отпјевам неколико пјесмама али не размишљам још о озбиљном раду - навела је она.

Не крије да би у будућности вољела да се бави музиком, али сматра да ће медицина бити њено примарно занимање. Прича да су јој породица и другови неизмјерна подршка.

  • Моји родитељи и пријатељи су одушевљени побједом. Од првог круга су били уз мене и бодрили ме, а када су чили да сам побиједила вриштали су од среће. То ми је много значило и хвала им свима - рекла је Кнежевићева.

Дочек

Представници омладинске организације “Мак” уз подршку начелника Кнежева припремили су дочек Вањи Кнежевић како би јој указали част због побједе.

- План је да се окупимо у биоскопској сали и транспарентима дочекамо нашу побједницу. Припремили смо и програм у склопу којег ћемо пуштати њене наступе из круга у круг а вјерујемо да ће нам и она отпјевати неколико пјесама. Њена побједа нам много значи и овим дочеком желимо да јој покажемо да је волимо и да подржавамо њен таленат - рекла је Дијана Милисавић из “Мака”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана