Đaci u bijeljinskom selu Modran dobili ispravnu vodu

Lj. A.
Đaci u bijeljinskom selu Modran dobili ispravnu vodu

Bijeljina - Učenici koji pohađaju područnu Osnovnu školu "Meša Selimović" u bijeljinskom selu Modran konačno piju ispravnu vodu iz česme, jer je ova ustanova priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

Ovaj projekat realizovan je u okviru izgradnje južnog vodovodnog prstena u Semberiji, a gradska uprava je za izgradnju vodovoda u ovom selu izdvojila oko 320.000 maraka.

Izgradnja južnog prstena biće nastavljena prema semberskim selima Glavičice i Čengić.

- Poplave su ugrozile ispravnost bunarske vode u ovom dijelu Semberije i mještanima Modrana je prijeko bila neophodna pitka voda iz gradskog vodovoda. Prošle godine smo izgradili krak vodovoda do Modrana i postavili javnu česmu u centru sela koju mještani uveliko koriste - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Direktorka OŠ "Meša Selimović" Milica Perković-Blagojević očekuje da će uskoro i područna škola u Čengiću dobiti gradsku vodu.

- Školu u Modranu pohađa 30 učenika, od prvog do petog razreda, i oni su bili obavezni da donose čistu vodu u školu. Od sada će imati jedino obavezu da dobro uče, pa će i njihovi roditelji imati jednu brigu manje - naglasila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana