Distributivni gubici “Elektro-Bijeljine” svedeni na evropski prosjek

Lj. A.
Distributivni gubici “Elektro-Bijeljine” svedeni na evropski prosjek

Bijeljina - Preduzeće “Elektro-Bijeljina” proslavilo je juče krsnu slavu Svetog proroka Iliju i uspješnu poslovnu godinu u kojoj su distributivni gubici svedeni na evropski prosjek.

- Možemo se pohvaliti rezultatima za prvih šest mjeseci ove godine jer smo ostvarili dobit od 180.000 KM - rekao je  direktor “Elektro-Bijeljine” Nedeljko Ćorić.

Nastavljeni su i dobri rezultati kada je u pitanju smanjenje distributivnih gubitaka, zahvaljujući stalnoj kontroli u borbi protiv neovlašćene potrošnje.

- Očekujemo još bolje rezultate do kraja godine - rekao je Ćorić i dodao da uskoro počinju pregovori o kreditu teškom 15 miliona maraka.

Protekla godina je za preduzeće “Elektro-Bijeljina” bila veoma uspješna. Realizovani su brojni projekti s ciljem kvalitetnijeg snabdijevanja kupaca strujom, nastavljen je trend smanjenja elektrodistributivnih gubitaka na mreži, a fakturisano oko 111 miliona KM za isporučenu električnu energiju.

- U prošloj godini smo sklopili značajan broj ugovora o medijaciji sa korisnicima usluga. Potpisali smo 35 ugovora sa pravnim licima u vrijednosti većoj od pet miliona KM, te 32 sporazuma sa fizičkim licima vrijednosti 93.000 KM - rekao je Ćorić. Obilježavanju krsne slave u sjedištu preduzeća u Bijeljini prisustvovali su brojni privrednici i predstavnici javnog i kulturnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana