Diploma Mašinskog fakulteta otvara sva vrata

Srna
Diploma Mašinskog fakulteta otvara sva vrata

Banjaluka - Studenti koji završe banjalučki Mašinski fakultet nemaju problem sa pronalaženjem posla ni kod nas ni u inostranstvu, rekao je u petak dekan ove visokoškolske ustanove Darko Knežević.

On je na svečanosti povodom 47 godina rada Mašinskog fakulteta istakao da bi ovdašnja privreda već sada mogla da zaposli nekoliko desetina mašinskih inženjera.

- Primanja u mašinskoj industriji su daleko veća nego u brojnim oblastima privrede, što bi trebalo da privuče mlade da upišu ovaj fakultet - rekao je Knežević i naglasio da su formirali Centar za podršku privredi i Centar za akreditovane laboratorije, čime je ove godine uspostavljena snažna veza Mašinskog fakulteta sa industrijom i srednjim školama. Dodao je da je tokom 47 godina fakultet iznjedrio više od 2.000 diplomiranih inženjera, koji rade kod nas i u cijelom svijetu.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin je naveo da je Mašinski fakultet značajna članica Univerziteta koja uspješno sarađuje sa privrednim sektorom u Banjaluci, RS i šire. Na svečanosti u amfiteatru Mašinskog fakulteta su, između ostalog, dodijeljene nagrade najboljim studentima prvog i drugog ciklusa studija i za postignute odlične rezultate na 58. “Mašinijadi 2018”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana