“Dezinsekcija” iz Bijeljine planira širenje poslovne mreže

Anita Janković-Rečević
“Dezinsekcija” iz Bijeljine planira širenje poslovne mreže

Banjaluka - Otvaranje nove poslovnice na području Krajine i jačanje stručnog tima kroz zapošljavanje novih radnika primarni su ciljevi preduzeća “Dezinsekcija” iz Bijeljine u ovoj godini, koje predano radi na širenju poslovne mreže.

Direktorica ovog preduzeća, koje se bavi pružanjem usluga deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije (DDD), Ivona Stanisavić istakla je da “Dezinsekcija” posluje na području cijele RS, ali da je slabo zastupljena na području Krajine, zbog čega će joj jedan od prioriteta u ovoj godini biti otvaranje nove poslovnice.

- Naš ovogodišnji cilj je da otvorimo još jednu poslovnu jedinicu, i to na području Krajine, i pojačamo svoj stručni kadar. Ukoliko širenje posla bude nastavljeno planiranom dinamikom, otvorićemo nova radna mjesta i zaposliti mlade i obrazovane ljude koji su spremni da zasnivaju porodice i ostanu u Srpskoj. Smatram da na taj način bar malo možemo doprinijeti zaustavljanju trendova iseljavanja mladih - rekla je Stanisavićeva.

Ona je istakla da preduzeće na čijem je čelu, iako malo, ima dugačku i respektabilnu referentnu listu, te da im je cilj da korisnicima DDD usluga na području Krajine skrenu pažnju da u Srpskoj postoji više firmi koje mogu adekvatno da odgovore njihovim zahtjevima.

- Dominacija bilo koje firme na nekom području nije u interesu razvoja slobodnog tržišta i pružanja adekvatnih DDD usluga u prevenciji širenja zaraznih bolesti. Mi se zalažemo za vrhunsku DDD uslugu i fer tržišnu utakmicu, a ne za kartelizaciju, međusobne “podjele tržišta” i ograničenje konkurencije, sve s ciljem bogatije, zdravije i čistije Srpske - navela je Stanisavićeva.

Ona je pojasnila da usluge koje pruža “Dezinsekcija” nisu samo neophodne u slučajevima kada se pojave epidemiološke indikacije, već naprotiv, da se obavljaju preventivno kako ne bi došlo do širenja zaraznih bolesti.

- Svakodnevno nastojimo da objasnimo našim sadašnjim i potencijalnim klijentima značaj pravovremenih i adekvatnih DDD tretmana za zdravlje stanovništva i njihovih zaposlenih. Živimo u vremenu kada se mnogi bore za egzistenciju i održavanje poslovanja, pa se u situaciji ograničenih finansijskih sredstava mnogi odriču brige za sopstveno zdravlje, zdravlje svojih radnika i opšte zdravlje stanovništva, što se, nažalost, odražava i na našu djelatnost - istakla je Stanisavićeva.

Dodala je da su, prema zakonskim propisima, svi privredni subjekti u obavezi da deratizaciju i dezinsekciju obavljaju najmanje dva puta godišnje.

- Neki imaju obavezu da to rade i češće, posebno oni koji se bave proizvodnjom, skladišćenjem ili distribucijom hrane. U radu nam mnogo pomažu inspektori koji poslu pristupaju pažljivo i s entuzijazmom s ciljem zaštite zdravlja stanovništva - rekla je Stanisavićeva.

Preduzeće “Dezinsekcija” u centrali u Bijeljini i poslovnoj jedinici Trebinje zapošljava 14 radnika, a samo lani izveli su sistematske deratizacije u 18 lokalnih zajednica širom Srpske, na šta je direktorica preduzeća veoma ponosna. 

- Takav rezultat je zahtijevao izvrsnu organizaciju tehničkog rukovodioca  i veliki napor, rad i požrtvovanje svih sanitarnih tehničara “Dezinsekcije” - navela je Stanisavićeva.

Sertifikat ISO

Ivona Stanisavić je istakla da “Dezinsekcija” posjeduje implementirane ISO standarde i to ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i OHSAS 18001:2007, te da je preduzeće na putu da postane član evropskog udruženja za “Pest Management” , odnosno upravljanje štetočinama.

- Pomno pratimo zakonske regulative iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj i BiH, kao i u zemljama okruženja i Evropi - rekla je ona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana