Deceniju u Petrovom polju čekali trotoar koji nije funkcionalan

R. Mi.
Deceniju u Petrovom polju čekali trotoar koji nije funkcionalan

Trebinje - Stanovnici trebinjskog naselja Petrovo polje tvrde da su ih gradske vlasti potpuno zaboravile jer se u njihovoj mjesnoj zajednici ne realizuju infrastrukturni projekti, dok ni onaj jedan koji je započet ne radi kako bi trebalo.

To je bio i povod da prije nekoliko dana blokiraju glavnu saobraćajnicu u ovom naselju i upozore nadležne da se mora mnogo ozbiljnije raditi.

Iako im je prije više od decenije obećan trotoar, tek prošle godine su postavljeni ivičnjaci. Međutim, ni to nije urađeno kako treba, zbog čega se jedna saobraćajna traka nalazi pod vodom.

- Tokom kišnih dana na putu bude i do 20 centimetara vode, zbog čega je neuslovan za normalno odvijanje saobraćaja, ali i opasan za najmlađe stanovnike ovog naselja. Saobraćajnica se mora asfaltirati, kako bi se podigao njen nivo, ali i uraditi oborinski odvodi - kaže mještanin Dražen Marić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo poručuje mještanima Petrovog polja da treba da budu strpljivi i da će do ljeta biti riješeni problemi na koje ukazuju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana