“Dan Indije u Bijeljini” dočarao dio bogate kulture ove zemlje

Srna
“Dan Indije u Bijeljini” dočarao dio bogate kulture ove zemlje

Bijeljina - Ambasador Indije u Mađarskoj Rahul Čabra, koji nerezidentno pokriva i BiH, prisustvovao je manifestaciji “Dan Indije u Bijeljini”, kojom je građanima Semberije prikazano bogatstvo tradicije ove azijske zemlje.

U Centru za kulturu “Semebrija” je, uz predavanje o indijskoj kulturi, održana prezentacija izvorne indijske muzike i plesa i prikazana kultna bolivudska komedija “Tri idiota”.


Ambasador Čabra je rekao da je riječ o nastupu vrhunskih umjetnika i naveo da se raduje svakoj budućoj saradnji koja povezuje Indiju i Bijeljinu, odnosno Republiku Srpsku.

U razgovoru sa novinarima, on je istakao da je Indija jedan od najvećih investitora u svijetu i da su velika i njihova ulaganja u BiH.

“U posljednjih 10 godina uložili smo nekoliko stotina miliona dolara i na taj način pomogli da se otvore radna mjesta za hiljade građana u BiH”, rekao je Čabra.

Prema njegovim riječima, na nekim poslovnim forumima koji se održavaju u BiH, Indija je imala delegaciju sa 40 biznismena, a naredni na kojem će učestvovati održaće se u Trebinju.

“Pored podrške za dolazak investitora iz Indije u BiH, želimo da podržimo i privrednike iz BiH da posjete Indiju i vide šta imamo da ponudimo”, poručio je on.

Ambasador Čabra je pozvao i mlade ljude u BiH da više koriste stipendije koje Ambasada Indije nudi svake godine, uz besplatne karte za putovanje, boravak i školovanje, a svi detalji objavljuju se na sajtu Ambasade.

“Osim investicija i biznisa, saradnja postoji i u brojnim drugim sferama”, ocijenio je Čabra i dodao da je Indija zemlja koja njeguje filozofiju dijeljenja onoga što imaju.

Na konferenciji za novinare povodom održavanja “Dana Indije u Bijeljini”, gradonačelnik Mićo Mićić zahvalio je ambasadoru i umjetnicima iz Indije i izrazio nadu u nastavak ove saradnje na svim poljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana