Цвијановићева уручила кључеве станова за породице погинулих и РВИ

РТРС
Цвијановићева уручила кључеве станова за породице погинулих и РВИ

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је у сриједу у Прњавору кључеве станова за 14 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Вриједност радова је око 392.000 КМ, а у згради су изграђене 44 стамбене јединице. У Прњавору је ово друга зграда намијењена за трајни смјештај борачких категорија.

Уручивање кључева, коме је присуствовао и ресорни министар Миленко Савановић, одржано је испред новоизграђеног стамбеног објекта.

Предсједница Српске је рекла да је ово био велики пројекат који је носио одређена финансијска оптерећења, а реализован је у протеклих 10 година.

- Овдје постоји још један број породица које заслужују да буду стамбено збринуте. Оне нису биле укључене у овај програм и биће постепено, као што је то случај и са другим општинама широм Републике Српске, укључиване појединачно или на неком регионалном нивоу - навела је Цвијановићева.

Она је додала да је увијек задовољство када институције могу да ураде важан посао за грађане Републике Српске.

- Овај пројекат смо почињали у вријеме прије свјетске кризе, са пуно оптимизма да ће све бити завршено и брзо и лако, међутим тешке године након тога и финансијски притисци за Српску су били оптерећујући, али сам задовољна што реализација овог програма никада није престала. У ових 10 година широм Републике Српске изграђене су многе стамбене јединице, а било је и доста корисника новчане помоћи - рекла је Цвијановићева.

Савановић је рекао да је Влада Српске у програму од 2008. до 2018. године у општину Прњавор уложила око 4,5 милиона КМ на име стамбеног збрињавања.

- Збринуто је 357 корисника - урађено је 68 станова и додијељено је 289 новчаних помоћи у износу до 8.000 КМ - навео је Савановић.

Према његовим ријечима, у Прњавор је до сада уложено око 6,5 милиона КМ када се узму у обзир и друга издвајања за ту општину, укључујући око 360.000 КМ за социјално збрињавање људи који су остали без посла у процесу стечаја и ликвидације из три предузећа гдје је било око 325 радника, те издвајања за бањску рехабилитација, једнократне новчане помоћи, запошљавање посредством Завода.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је увјерење да ће ова локална заједница заједно са Владом и са предсједницом Српске наставити да рјешава и друге проблеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана