Cvijanović: Značajna ulaganja su dokaz da je Srpska jaka

Srna
Cvijanović: Značajna ulaganja su dokaz da je Srpska jaka

Mrkonjić Grad - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su značajna ulaganja u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pokazatelj da je Srpska jaka i da ide naprijed.

Cvijanovićeva, koja je danas u Podrašnici kod Mrkonjić Grada prisustvovala manifestaciji “MG Dan poljoprivrede”, izrazila je zadovoljstvo da je Agrarni budžet povećan sa 60 na 71 milion KM.


“To su značajna sredstva i značajna povećanja. Osim toga, realizuju se značajna ulaganja u sistem navodnjavanja - blizu 40 miliona KM, zatim u oblast vodoprivrede i zaštite od poplava 200 miliona KM, dok se u oblast šumarstva ulaže 180 do 190 miliona KM”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da to sve zajedno pokazuje da Srpska može da izdvaja značajna sredstva.

“To pokazuje da idemo sigurnim putem, a kad se saberu sve lokalne inicijative dobija se pozitivan signal, krećemo se naprijed i Republika je jaka”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić kaže da se na manifestaciji “MG Dan poljoprivrede” sagledavaju sve aktivnosti i dostignuća u posljednjih nekoliko godina u okviru razvoja agrarnog sektora ove opštine.

On je naglasio da opština Mrkonjić Grad ima pravilan odnos prema agrarnom sektoru, da ima dobre planove i ciljeve.

“Oni imaju u sistemu više od 800 hektara vrlo produktivnog zemljišta, oko 1. 500 grla muznih krava, 4.500 ovaca. Ulaganje opštine od oko 1,5 miliona KM i ulaganje Vlade direktnim podsticajima od 2,5 miliona KM značajna su sredstva koja pomažu da se proizvodnja razvija u pravom smjeru”, rekao je Mirjanić.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić kaže da je Podrašnica selo budućeg razvoja poljoprivrede i turizma zbog plodnog kraja i blizine atraktivnih destinacija, kao što je Zelenkovac.

Manifestaciju “MG Dan poljoprivrede”, na kojoj su izloženi poljoprivredni proizvodi, organizovali su Agencija za privredni razvoj i opštine Mrkonjić Grad.

Svečanostima su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić.  

Cvijanović: Sve spremno za početak školske godine

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u mrkonjićkom naselju Podbrdo i izrazila zadovoljstvo što je sve spremno za početak nove školske godine.
Cvijanovićeva je rekla da je ta škola završila na vrijeme sve ono što se odnosilo na renoviranje centralnog grijanja, obnovu krova, zamjenu stolarije...

“U Mjesnoj zajednici Podbrdo realizovan je i niz malih projekata u vezi sa djecom i omladinom”, rekla je novinarima Cvijanovićeva, nakon posjete ovoj školi, gdje je razgovarala sa direktorom i zaposlenima, članovima Savjeta Mjesne zajednice i mladima iz tog mjesta.

Ona je rekla da je već urađeno dosta posla na lokalnoj saobraćajnoj infrastrukturi i svemu onome što je važno za normalan život građana u ruralnim dijelovima, dodajući da predstoji veliki projekat koji se odnosi na pješačke staze.

Cvijanovićeva je istakla da je izgradnja pješačkih staza važna, jer ima mnogo djece koja idu u školu, te najavila da će se na tome raditi u narednom periodu.

“To će podrazumijevati učešće Vlade i Javnog preduzeća žPutevi Srpskež, kao i lokalnih snaga. Zahvalila bih se i lokalnoj vlasti na aktivizmu i imala sam ugodan razgovor s ljudima koji znaju, cijene i vole sve što se radi u Srpskoj i imaju svijest da je ono što se uradi u njihovom selu jednako važno kao ono u velikom gradu, jer smo svi Republika Srpska”, poručila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je Osnovna škola “Vuk Karadžić” renovirana i spremna za početak nove školske godine.

“U Mjesnoj zajednici Podbrdo rade se brojni projekti. Postavljaju se nova autobuska stajališta, renovira se igralište...Ovo su male životne priče i zahvalna sam predsjedniku Vlade što je danas s nama i što možemo s njom to da podijelimo”, rekla je Aničićeva.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podbrdu Miroslav Cvijić zahvalio se predstavnicima republičke i opštinske vlasti na svemu što su uradili za ovu obrazovnu ustanovu.

“Svi naši objekti su spremni za sutrašnji počekat školske godine”, rekao je Cvijić, navodeći da ovu školu pohađa 120 učenika.

Ovu osnovnu školu danas su posjetili i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić i drugi.

Premijer Srpske je u Podbrdu posjetila osmočlanu porodicu Cvijić, koja je izbjegla iz Livna i izrazila želju da upozna Cvijanovićevu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana