Cvijanović: Mrkonjić Grad jedna od uspješnijih opština u Srpskoj

Srna
Cvijanović: Mrkonjić Grad jedna od uspješnijih opština u Srpskoj

Mrkonjić Grad - Krsnu slavu Mrkonjić Grad - Ilindan večeras je na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića Mrkonjića proslavilo nekoliko hiljada građana, a svečanosti je prisustvovala i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla da je ovo jedna od uspješnijih opština u Srpskoj u kojoj se realizuju brojni projekti.

Cvijanovićeva je naglasila da od aktivizma lokalnih vlasti često zavisi nivo ulaganja koji se obezbjeđuje od republičkih institucija.


“U Mrkonjić Gradu se realizuju infrastrukturni projekti, obnavljaju školski objekti, ulaže se u privredu i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih pogona.
Sve smo to zajedno radili - republička i lokalna vlast. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Ovo je način da pokažemo da često sarađujemo sa lokalnim zajednicama, a za Mrkonjić Grad mogu da kažem sve najbolje”, naglasila je Cvijanovićeva.

Načelnik Mrkonjić Grada Divna Aničić ocijenila je prošlu godinu kao uspješnu jer je opština imala rekordnu zaposlenost.

“Realizovani su mnogi projekti. Jedan od značajnijih projekata koji će biti realizovan jeste toplifikacija grada. Planiramo asfaltirati i rekonstruisati oko 20 kilometara gradskih i seoskih ulica”, rekla je Aničićeva.

Nakon slavskog obreda, koji je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, uz sasluženje vladike bihaćko-petrovačkog Sergija, episkopa gornjokarlovačkog Gerasima i raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija, igumana Hilandara Metodija, igumana Vasilija iz Grčke i lokalnog sveštenstva, te lomljenja slavskog kolača, Mrkonjićani su slavlje nastavili uz nastup pjevačice Jelene Tomašević.

Među brojnim gostima koji su prisustvovali svečanosti bili su i ministri finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

U okviru obilježavanja krsne slave opštine Mrkonjić Grad i Dana 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade, jutros je u kapeli Svetog apostola Marka služen parastos za poginule borce u otadžbinsko-odbrambenom ratu i položeno cvijeće na spomen-obilježje masovne grobnice na Gradskom pravoslavnom groblju i na Trgu srpske vojske.

U Kulturnom centru “Petar Kočić” sinoć je otvorena izložba slika “Oranice” akademskog slikara Željka Vučenovića, a održana je i “Ilindanska smotra folklora”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana