Cvijanović: Grad Trebinje ide krupnim koracima naprijed

Srna
Cvijanović: Grad Trebinje ide krupnim koracima naprijed

Trebinje - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas radove na izgradnji olimpijskog bazena u Trebinju i izjavila da ovaj grad ide krupnim koracima naprijed, čemu svjedoči i ova velika investicija.

Ona je rekla da će ovaj bazen dati sasvim novu razvojnu dimenziju Trebinju i istočnoj Hercegovini.


“Ovo mjesto će okupljati različita takmičenja i ovdje vidim veliku priliku za razvoj sporta, uključivanjem velikog broja djece u treniranje, ali vidim i šansu za razvoj turizma”, dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što javna preduzeća mogu na ovakav način učestvovati u velikim projektima.

“Mnogo godina se čekalo na ovakav sadržaj i ponosna sam što smo mi kao Vlada dali zeleno svjetlo da se radi ovaj projekat”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je opredijeljenost Vlade Srpske da radi na razvoju svih opština, ali da mora postojati inicijativa i aktivizam sa lokalnog nivoa.

Prema njenim riječima, iz Trebinja gotovo svakodnevno dolaze inicijative i projekti.

Direktor “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/ Gordan Mišeljić izjavio je da će olimpijski bazen biti završen prije roka.

“Imali smo planove da se završi i ranije, ali kao i svaka velika investicija uvijek postoje opravdani razlozi i poteškoće. Nadamo se da ćemo do zimske sezone imati zatvoren olimpijski bazen”, dodao je on.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je HET dobio saglasnost Vlade Srpske da investira devet miliona KM u ovaj objekat.

Petrović je naveo da će sada postojati mogućnost takmičenja sportista u zimskim uslovima, te da lokalni plivački i vaterpolo klub neće morati da odlaze da treniraju u Dubrovnih i Herceg Novi.

Prema njegovim riječima, sva djeca iz Hercegovine imaće mogućnost da uče plivati i u zimskim uslovima, a moći će se organizovati i evropska i svjetska takmičenja.

On je naglasio da je ovo najveća poslijeratna investicija HET-a u Hercegovini.

Petrović je zahvalio HET-u, Elektroprivredi i Vladi Srpske, koji su prepoznali važnost ovog projekta.

On je dodao da je objekat zamišljen kao samoodrživ, da će više od 200 solarnih panela zagrijavati vodu, biće izgrađen mini motel, teretana od 300 metara kvadratnih, spa centar od 250 metara kvadratnih, šest prodavnica, prostorije za sudije i takmičare, te tribine za 500 gledalaca.

Petrović je naveo da HET radi zatvoreni bazen, a da će grad preuzeti izgradnju ostalih sadržaja, kojima će putem ustanove “Bazeni Trebinje” i gazdovati objektom.

On je istakao da najveća zahvalnost za izgradnju objekta pripada Vladi Srpske, koja je 80 odsto vlasnik HET-a, koji se nikada neće prodati.

“Ovo je sistem Republike Srpske, ovaj objekat je objekat Trebinja i Republike Srpske i tako će biti i ubuduće”, dodao je on.

Petrović je naveo da će cijela investicija iznositi više od 13,5 miliona KM.

Obilaskom radova na bazenu u pratnji gradske vlasti te rukovodstva HET-a, cvijanovićeva je završila posjetu Trebinju.

Iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike do sada je u Grad Trebinje uloženo više od 75 miliona KM, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke /IRB/ plasirano je još oko 44 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana