Ћосић: Општина великим корацима иде напријед

Срна
Ћосић: Општина великим корацима иде напријед

Источно Ново Сарајево, 16. МАЈА / СРНА/ - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је данас да та локална заједница великим корацима иде напријед и да је најважније да се у континуитету повећава прилив људи.

“Почели смо радове на градском тргу, двије нове улице, градњу природног амфитеатра жБели вукж на Тврдимићима. Финансијски показатељи пословања нашег приватног сектора у односу на 2016. и 2017. годину су знатно повећани. У област спорта уложили смо значајна средства. Започећемо капитални пројекат - изградњу спортске дворане и ускоро би требало да изаберемо извођача радова”, рекао је Ћосић Срни поводом обиљежавања Спасовдана - крсне славе и Дана ове локалне заједнице.


Он је подсјетио да је прошле године отворен вртић “Патријарх Павле”, истичући да се сваки сегмент живота у Источном Новом Сарајеву побољшава.

“Најбитније је да у континуитету имамо прилив људи, сектор грађевинарства се изузетно развија и комплетни блокови насеља се поново граде”, навео је Ћосић.

Он је додао да је обиљежавање крсне славе и Дана општине почело прошле седмице, те за вечерас најавио свечану академију на којој ће бити представљено шта је урађено у протеком периоду.

Сутра, на дан славе, у 9.00 часова биће служена литургија у Храму Светог Великомученика Георгија у Миљевићима.

Програмом Спасовданских свечаности, у 11.30 часова у Спомен-капели погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата предвиђено је служење парастоса и полагање вијенаца погинулим борцима Прве сарајевске механизоване бригаде.

Славска литија сутра креће испред зграде општине у 18.00 часова, а послије тога биће положени вијенци на споменик “Слава Српском борцу”, преко пута зграде општине.

Годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” биће одржан у истоименој спортској дворани у 20.00 часова.

У петак, 18. маја, у оквиру Спасовданских свечаности у вртићу “Патријарх Павле” у 11.00 часова почеће манифестација Дјечији дан.

Истог дана у 19.00 часова у Културном центру биће отворена изложба фотографија под називом “Монографија Источног Новог Сарајева”.

У суботу, 19. маја, предвиђен је Дан спорта од 10.00 часова у парку “Гаврило Принцип”, а Дан изворне пјесме биће одржан у Мјесној заједници Топлик-Тилава са почетком у 17.00 часова.

Спасовданске свечаности завршавају се у недјељу, 20. маја, служењем литургије у Храму Светог Варнаве исповједника на Врањешу у 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана