Центар Српца обучен у модерно рухо

Д. Ј.
Центар Српца обучен у модерно рухо

Србац - Уже градско језгро у Српцу обучено је у ново рухо након што је реконструисан плато код занатског центра, који је представљао ругло града.

Поред љепшег и урбанијег изгледа, захваљујући овој инвестицији добијен је додатни број паркинг мјеста.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да је преостало да се уреде зелене површине на овом локалитету а у плану је и постављање расвјете чиме ће овај пројекат бити у потпуности реализован.

- То је био један од наших приоритета а средства су стигла од Владе Србије која нам је донирала 150.000 евра за реализацију неколико пројеката, међу којима је и реконструкција зграде Центра за социјални рад у којој се налази и спомен-соба која ће такође бити уређена. Санација овог објекта биће завршена до краја године - рекао је Драгосављевић. Он подсјећа да се уз финансијску помоћ Владе РС тренутно одвија још неколико пројеката, међу којима и реконструкција пута у Малим Ситнешима који би ускоро требало да буде асфалтиран. Слични радови ће почети до краја августа и у мјесним заједницама Кукуље и Бајинци.

За ова три пројекта биће издвојено око пола милиона КМ.

- Ових дана завршен је тендер за избор извођача радова на још неколико путева које ћемо реконструисати средствима Владе РС, међународних фондова и уз суфинансирање мјештана. Планирано је да сви радови буду завршени у септембру ове године - рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана