Branko Hrnjaza iz Bileće maratonom spojio kontinente

R. Mi.
Branko Hrnjaza iz Bileće maratonom spojio kontinente

Bileća - Maratonac iz Bileće Branko Hrnjaz ostvario je vrijedan rezultat za kratko vrijeme i „maratonski“ spojio Tursku i Rusiju.

On je uspješno istrčao maraton u Istanbulu, a dvadesetak dana ranije istrčao je maraton u Moskvi.

- Trka je bila veoma naporna. Trasa je imala nekoliko uspona, nizbrdica, trčalo se preko tri mosta. Ali sav napor se zaboravi i sve prepreke se lakše savladaju kada se ima jasan cilj - priča Hrnjaz.

Dok su noge gazile asfaltnu trasu misli su, dodaje, trčale istorijom.

- Prisjećao sam se devet Velikih vezira, sultanije Mare, Olivere... Trčiš kroz Vizant, Konstantinopolj, pored Topkapi palate, Beogradskih šuma, Zlatnog roga. Pogled pada na Galata most koji spaja dvije civilizacije. Naviru sjećanja o moštima Svete Petke, ruci Sv. Jovana Krstitelja... Ovo je veliki doživljaj - kaže Hrnjaz.

Ističe da je pokušao da uporedi Moskvu i Istanbul, ali, kako dodaje, vrhovi se ne porede.

Hrnjaz je prvi Bilećanin u bogatoj sportskoj istoriji ove opštine koji je istrčao maraton u Istanbulu, a koji spada među deset je najvećih u svijetu i jedini koji povezuje dva kontinenta. Start trke bio je na azijskom dijelu, potom je trasa vodila preko visećeg Bosforskog mosta koji premošćuje moreuz Bosfor i na taj način spaja evropski i azijski dio. Cilj je bio u evropskom dijelu grada, u blizini Aja Sofije i Plave džamije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana