Бољи услови за ђаке у Блатници

Срна
Бољи услови за ђаке у Блатници

Теслић - Ђаци Основне школе “Доситеј Обрадовић” у теслићком насељу Блатница нова знања и вјештине убудуће ће стицати у топлијим учионицама јер је јуче озваничен завршетак радова, вриједних око 200.000 КМ, на побољшању енергетске ефикасности ове школе.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић захвалила је представницима Амбасаде Шведске, чијим средствима је, осим овог објекта, енергетски опремљено и санирано још десет објеката, у сарадњи са локалним заједницама и Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС.

- Српска спроводи пројекат енергетске ефикасности уз техничку подршку УНДП-а. Успјели смо да санирамо 31 објекат од 2015., а наш је циљ далеко већи - истакла је Голићева и навела да ће се већ од маја наредне године кренути у другу фазу енергетске обнове још 40 јавних објеката.

Амбасадор Шведске у БиХ Андерс Хагелберг рекао је да је у протеклих шест година ова амбасада уложила око 200.000.000 КМ путем мјера енергетске ефикасности у БиХ.

Замјеник резидентног представника УНДП-а Сухроб Хошхмухамедов је рекао да су партнери у пројекту санације школе у Блатници, у оквиру пројекта “Зелени економски развој” који реализују УНДП и Влада Шведске, Фонд за заштиту животне средине и општина Теслић.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровић рекао је да средствима Амбасаде Шведске и фонда у пројекте утопљавања јавних објеката у РС на годишњем нивоу буде уложено око 2.000.000 КМ.

Голићева је претходно посјетила федералну општину Маглај, гдје је истакла да је, захваљујући сарадњи министарства и УНДП-а, БиХ прва и за сада једина у Европи добила велику донацију од Зеленог климатског фонда од 17,3 милиона долара за пројекте у области енергетске ефикасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана