Bolesnoj djeci na Kosovu jakne, fudbalerima dresovi

A. J. R.
Bolesnoj djeci na Kosovu jakne, fudbalerima dresovi

Banjaluka - Humanost i saosjećajnost građani Srpske do sada su bezbroj puta pokazali prema Srbima na Kosovu i Metohiji, a najnoviji kontingent pomoći biće upućen tokom vikenda.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz RS Milorad Arlov rekao je da će u subotu bolesnoj djeci iz udruženja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici uručiti prikupljenu pomoć. 

- Uručićemo im 50 jakni, vrijednosti oko 1.500 evra koje su poklon humanog Banjalučanina Nenada Popovića. Doniraćemo i aspirator, vrijednosti 300 evra, za devetogodišnju Emiliju Marković iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize - rekao je Arlov.

Dodao je da će u nedjelju posjetiti novoosnovani fudbalski klub "Babin Most - Runi" i uručiti im komplet dresova i deset lopti, poklon Fudbalskog saveza RS.

- Boravak na Kosmetu ćemo iskoristiti i da položimo cvijeće na spomen-ploču koja je postavljena na mjestu ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića - naveo je Arlov.

Podsjetio je da je prije nekoliko dana Odbor sa 350 evra pomogao liječenje Vladimira Slavkovića iz Zvečana, koji ima teški oblik bolesti limfnih žlijezda i neophodno mu je mnogo novca za liječenje u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana