Богданић: Невесињска олимпијада траје дуже од Олимпијских игара

Срна
Богданић: Невесињска олимпијада траје дуже од Олимпијских игара

Невесиње - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић је на Тргу слободе у Невесињу свечано отворио 143. Невесињску олимпијаду - сабор традиције и витештва.

“Ваша Олимпијада траје дуже од Олимпијских игара, и то јесте бренд, не само вас овдје, него и цијеле Републике Српске. Свима који учествују у Олимпијади желим витешку борбу и нека побиједи најспретнији”, рекао је синоћ Богданић.


Министар Богданић је поздравио све присутне у име предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Жељке Цвијановић.

Он је нагласио да, чувајући традицију и културу, Херцеговци на овај начин чувају цијелу Републику Српску.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић је рекао да је посљедњих седам дана у Невесињу веома свечано због Невесињске олимпијаде, на коју су поносни.

“Потрудили смо се да се сви који дођу ових дана у Невесиње осјећају као код своје куће”, рекао је Авдаловић и додао да је ово једина манифестација на којој се, раме уз раме, такмиче аматери и професионалци.

На отварању је приређен богат културно–умјетнички програм сачињен од сплета фолклорних игара и модерних плесова.

Специјална гошћа вечери била је вокални солиста и интерпретатор духовне и етно музике Даница Црногорчевић. Заједно са њом наступала је и домаћа етно група “Симонида”.

На отварању Олимпијаде наступио је народни гуслар Мирослав Шиљеговић, као и културно-умјетничко друштво из Невесиња, те невесињска плесна група “Летс денс”.

На отварању су били присутни представници Српске православне цркве, народни посланици из Србије и Републике Српске, те многобројни гости из Србије, Црне Горе и цијелог региона.

Центална манифестација са коњским тркама, спортским, традиционалним и витешким дисциплинама биће одржана данас на Братачком лугу код Невесиња.

Организатор Олимпијаде је општина Невесиње, а покровитељ Влада Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана