Билећа: Награде за највредније читаоце

Срна
Билећа: Награде за највредније читаоце

Требиње - Народна библиотека "Владимир Гаћиновић" у Билећи наградила је вечерас највредније читаоце у 2017. години у свим узрасним категоријама.

Колектив ове установе је, након више деценија, оживио праксу награђивања љубитеља књиге с циљем њене популаризације, поручујући да ће манифестација постати традиционална.


Диплому симболичног назива "Ми волимо књигу" и пригодне награде - Монографију Билеће и књиге добили су Анастасија Бабић, Даница Радмиловић, Дајана Алексић, Дарко Андријашевић и Светлана Вукајловић.

Директор Библиотеке Ирена Дунђер честитала је награђеним читаоцима и истакла значај ове акције за популаризацију књиге и укупно дјеловање установе која спада у ред најстаријих ове врсте у региону.

Она је подсјетила да је библиотека основана 1933. године, да располаже са око 25.000 књига и има око 1.100 читалаца, међу којима највише основаца.

Дунђерова истиче да се заложила за стварање повољнијих услова за рад библиотеке и да очекује помоћ, не само локалне заједнице, већ и донатора из Републике Српске и шире.

На почетку вечерашњег књижевног програма, који је одржан на празник Сретење, присутнима се обратио јереј Данило Боро који је нагласио да је лијепо што се баш на данашњи дан одржава сусрет љубитеља и поштовалаца књиге и њених највјернијих читалаца.

Ученице Средњошколског центра "Голуб Куреш", чланице Библиотеке Дарија Куљић, Татјана Ђорђић и Тијана Граховац казивале су стихове познатих домаћих пјесника, а умијеће на гитари показао је музичар Павле Иковић. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана