Bijeljinci se rađaju u Evropi

Lj. A.
Bijeljinci se rađaju u Evropi

Bijeljina - Bijeljina će i ovu godinu, po svemu sudeći, završiti sa negativnim rezultatom kada je u pitanju prirodni priraštaj.

U Matičnoj službi kažu da je za deset mjeseci ove godine na području Bijeljine umrlo 1.087 lica, dok su u istom periodu rođene 852 bebe.

Statistika pokazuje i da je rođeno više djece roditelja porijeklom iz ovog semberskog grada, ali daleko od rodne grude. Sve veći broj malih Bijeljinaca rađa se u Evropi.

- Prema podacima Matične službe, za deset mjeseci ove godine u inostranstvu je rođeno oko 100 djece čiji su roditelji otišli iz Bijeljine - ističe šefica Matične gradske službe Dragana Ljubojević. Prema njenim riječima, u posljednje vrijeme primjetan je trend rađanja mališana sugrađana u inostranstvu, što je još jedna potvrda da sve veći broj mladih odlazi iz zemlje.

- U posljednje četiri godine taj trend je veoma izražen. Ako taj problem posmatramo šire, možemo zaključiti i zašto iz godine u godinu imamo sve manji broj prvačića u Semberiji - rekla je Ljubojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana