Бијељина: Помоћ добрих људи уљепшаће празнике

Љиљана Алексић
Бијељина: Помоћ добрих људи уљепшаће празнике

Бијељина - Да би бар мало уљепшали новогодишње и божићне празнике најугроженијим становницима, бијељински Центар за социјални рад и Градска организација Црвеног крста организују акцију прикупљања помоћи за Семберце који немају никаква примања.

Организатори су и ове године позвали привреднике и све који могу да се укључе у ову активност.

Према ријечима директора бијељинског Центра за социјални рад Милорада Софренића, током прошлогодишње акције прикупљено је знатно више пакета помоћи у односу на план. Таквом одзиву донатора надају се и ове године.

- Циљ је да направимо што више пакета, а помоћ је добродошла и у виду хране и одјеће - рекао је Софренић.

Помоћ ће бити прикупљана током децембра на основу списка Центра за социјални рад.

- Очекујемо да ћемо на овај начин што већем броју породица уљепшати празнике. Прошле године је око 20 привредних субјеката учествовало у акцији и прикупили смо око 23.000 марака. То је било довољно за подјелу 324 пакета, што значи да је помоћ добило исто толико породица - рекао је Софренић.

Ово је једна од најзначајнијих годишњих акција у Градској организацији Црвеног крста у Бијељини.

- Велика је ствар када дођете у нечију кућу и донесете му дар, а ми се трудимо да тим најсиромашнијим породицама у Семберији помогнемо и донесемо радост онда када се сви радују - изјавио је секретар Градске организације Црвеног крста у Бијељини Перица Глигић.

Он истиче да се често сусреће са људима који тешко живе.

- Остало ми је у сјећању када смо прошле године давали печеницу мајки и кћерки. Жена је загрлила печеницу и рекла: “Ово је прва печеница коју ми имамо.” Велика је ствар када помогнете људима који су у таквој ситуацији - рекао је Глигић.

И за овогодишњу акцију већ се јавио велики број људи којима је помоћ неопходна. Такође, постоје и нове породице које ће бити уведене у систем и добити помоћ први пут.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана