Бициклистичка трка у Жакову: Побједницима медаље и требињски сир

Р. Ми.
Бициклистичка трка у Жакову: Побједницима медаље и требињски сир

Требиње - Петар Спаић у мушкој и Кристина Гудељ у женској конкуренцији побједници су осме бициклистичке трке “За сирац сира” која је јуче одржана у селу Жаково код Требиња.

Друго мјесто у елит категорији освојио је Милош Бодирога, а треће Радослав Тешановић, док је у женској конкуренцији друго мјесто освојила Споменка Перишић. У конкуренцији 30 такмичара Спаић је стазу дугу око пет километара прешао за 17 минута и 19 секунди.

- Ово је једна од ријетких трка гдје возим по камењару, са доста успона и низбрдица - истакао је Спаић, који је члан Бициклистичког клуба “Мостар”.

Каже да тренира сваки дан, али да је трку отежавала висока температура. Требињка Кристина Гудељ каже да јој је трка била веома напорна јер је била висока температура.

- Рекреативно возим овом стазом и познајем је веома добро. Увијек ме привлачи ова стаза и одлична организација - рекла је Гудељова. Најбржи су, осим медаља и диплома, као награду добили сирац требињског сира.

У Жакову је одржана и трка за дјецу, а побједник у категорији од 12 до 15 година био је Митар Миљковић, док је Срђан Поповац први прешао стазу намијењену за малишане до 12 година. Сара Миљковић била је најбржа дјевојчица у категорији до 12 година. На трци је био и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је, како је рекао, овај пут дошао у својству родитеља, чији се син такмичио у категорији до 12 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана