Бечићи чекају малишане из Српске

Д. С.
Бечићи чекају малишане из Српске

Бијељина - Фонд за дјечију заштиту РС објавио је јуче конкурс за учешће у пројекту "Социјализација дјеце РС" у оквиру којег ће од 20. маја до 21. септембра на Црногорском приморју дјеца боравити у 14 смјена.

Обрасци за пријаву доступни су у локалним центрима за социјални рад, тачније службама социјалне и дјечије заштите, као и на интернет страници Фонда, а документација се може доставити закључно са 5. мартом.

- Дјеца ће и ове године бити смјештена у Омладинском хостелу "Ужице" у Бечићима. Прва смјена трајаће осам дана, а преосталих 13 по десет - наведено је у конкурсу Фонда.

Пројектом "Социјализација дјеце РС", који се реализује од 2002. године, до сада је обухваћено више од 23.000 дјеце из свих општина у Српској.

Ријеч је, прије свега, о дјеци из социјално угрожених породица - корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, из борачких породица, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, те талентованим спортистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана