Бањалучки плесачи покорили Европу

Милијана Латиновић
Бањалучки плесачи покорили Европу

Бањалука - Плесачи бањалучког Плесног клуба “БЛОК” освојили су на Европском првенству у свим плесним стиловима у Загребу шест златних, једну сребрну и двије бронзане медаље и тако још једном показали да је плес најсавршенији спој умјетности и спорта.

У загребачкој “Арени” плесало је више од 10.000 такмичара из свих земаља Европе, а бањалучки плесачи квалификовали су се са осам кореографија на Свјетско првенство које ће у октобру бити одржано у Милану.

На плесном подијуму посебно су заблистали хип-хопери који су у тешкој конкуренцији успјели мноштво медаља.

- Медаљама су се окитили Нора Пастир, Теа Ковачевић, Јана Савић, Јована Савић, Катарина Тркуља, Лана Топић, као и сениори Ђорђе Шукало, Аниса Туркановић, Милана Савић и Александра Кнежевић. Плесаче су предводиле тренерице Светлана Видић и Александра Бабић, које потписују и све кореографије - рекла је предсједница Плесног клуба “БЛОК” Јелена Стојаковић.

Она је објаснила да се овај клуб представио са 11 кореографија хип-хопа, од чега су двије групе, три дуа и шест соло изведби. Осим тога, на такмичењу које је трајало од 10. до 13. маја, бањалучки плесачи “Урбханизеа” освојили су злато у дисциплини денс фитнес.

- Група у саставу Иван Кањуга, Весна Аћић Ковачевић, Лела Ристић и Ања Јунгић показали су да енергија не познаје године. Наше балеринице су такође освојиле прво мјесто у дисциплини модерни балет - истакла је Стојаковићева.

Додаје да им сваки успјех много значи, посебно када имају прилику да на подијуму стоје са изузетно квалитетним плесачима из цијеле Европе.

- Такмичења и јесу смисао бављења плесом, јер на њима видите гдје сте у односу на остале и да сваког дана будете још боља верзија себе као плесача. Плес је нешто што нас све држи заједно, наш начин комуникације, најсавршенији спој умјетности и спорта, али и свијет у којем живимо срећни - истакла је Стојаковићева и додала да је на такмичењу судио предсједник WADF савеза Нилс Хакан Карлсон.

Плесни клуб “БЛОК” је основан у јулу 2014. године, а прво такмичење имали су у мају 2016. године. За двије године обишли су сва значајнија такмичења, а у октобру прошле године, балерине овог клуба освојиле су сребро на Свјетском првенству у Риму.

Укупан резултат БЛОК-а

6 злата

1 сребро

2 бронзе

Хип-хопери који су се окитили медаљама

Нора Пастир

Теа Ковачевић

Јана Савић

Јована Савић

Катарина Тркуља

Лана Топић

Ђорђе Шукало

Аниса Туркановић

Милана Савић

Александра Кнежевић

Награђени плесачи “Урбханизеа”

Иван Кањуга

Весна Аћић Ковачевић

Лела Ристић

Ања Јунгић

Дисциплина модерни балет

Балериницама прво мјесто

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана