Autobusi u Srebrenici kreću sa neuređenog stajališta

K. Ć.
Autobusi u Srebrenici kreću sa neuređenog stajališta

Srebrenica - Autobuska stanica u Srebrenici zatvorena je posljednjeg dana 2018. godine, a autobusi od Nove godine kreću sa neuređenog stajališta na lokalitetu Lipa u centru.

Direktor preduzeća "Drinatrans" Momčilo Radović rekao je da je do zatvaranja došlo zbog dugova zvorničke firme u čijem je vlasništvu bila srebrenička autobuska stanica.

On je poručio da će ugovorene autobuske linije ubuduće funkcionisati po istom redu vožnje, ali da putnici neće moći koristiti usluge autobuske stanice jer će autobusi kretati sa lokaliteta Lipa.

Na tom stajalištu, osim saobraćajnog znaka za zaustavljanje autobusa, nema nadstrešnice, reda vožnje, ni proširenja za skretanje autobusa sa kolovoza.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić potvrdio je da je dan prije zatvaranja upoznat da autobuska stanica prestaje sa radom.

- Razlozi za prestanak rada nisu mi poznati i to će biti problem koji ćemo morati da rješavamo nakon praznika. Autobuska stanica je u vlasništvu privatne firme, na čije poslovanje i odluke opština nije mogla uticati - rekao je Grujičić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana