Астрономски цех за капи из славине мјештанa челиначке улице Воје Митрова

Милијана Латиновић
Астрономски цех за капи из славине мјештанa челиначке улице Воје Митрова

Челинац - Мјештани челиначке улице Воје Митрова, који годинама немају уредно снабдијевање водом, огорчени су јер им, како кажу, од надлежних стижу само празна обећања да ће проблем бити ријешен, док они за капи из славине плаћају астрономски цех.

Становници шездесетак кућа, колико их има у овој улици, годинама кубуре са слабим притиском воде, а неријетко се дешава и да су им славине потпуно суве током дана, али им зато рачуни не касне ни дан.

Мјештанка Јасмина Јериловић каже за "Глас Српске" да надлежни већ седам година обмањују мјештане причом о изградњи базена којим би овај проблем био ријешен.

- Рачун за три мјесеца, за воду коју немам, износи 120 марака. То је срамота. Троје нас је у домаћинству, притисак је толико слаб да се ни истуширати не могу, а на рачуну потрошња 45 кубика. И кад отворим славину водомјер само пумпа ваздух. Ускоро треба да се породим, не знам како ћу бебу окупати, а камо ли било шта друго - испричала је Јериловићева.

Додала ­је да Челинчани кубик воде плаћају 1,25 КМ, док је у Бањалуци цијена 0,73 КМ.

- То је лоповлук и крађа. Не бих жалила да платим да имам воду, а овако плаћам само ваздух из славине - рекла је Јериловићева.

Директор "Водовода" из Челинца Милош Зељић истиче за "Глас Српске" да би овај проблем требало да буде завршен до краја идуће године.

- Општина се задужила за кредит од око 3,2 милиона евра да би био ријешен овај проблем, али и реконструисана комплетна водоводна мрежа у Челинцу. Очекујем да ће до краја идуће године бити ријешен и проблем у улици Воје Митрова, чији су мјештани, када су почињали да граде куће, потписали изјаве и прихватили све те услове такви какви јесу - рекао је Зељић.

Он је казао да информација о поскупљењу воде у Челинцу, која се појавила протеклих дана и узнемирила мјештане ове општине, није тачна и да цијену воде не намјеравају да мијењају.

Реконструкција водоводне мреже

Милош Зељић истиче да је у току прва фаза пројекта реконструкције комплетне водоводне мреже у Челинцу.

- Тренутно се ради на рјешавању проблема снабдијевања водом у Шњеготини, Штрбу, Бабићима и Малом Липовцу - рекао је Зељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана